TR |  EN |  RU |  AR
Glythermin
November 1, 2017, 8:01 pm
Detaylar

Bilindiği üzere endüstriyel tesislerde bulunan sulu kapalı devreler, Binalarda bulunan su bulunduran konforal sistemlerde kış şartları ile beraber donma bir risktir. Çünkü donma ile beraber oluşan buz kristalleri hacım artışı meydana getirir; bunun sonucu olarak sistemlerde patlamalar, çatlamalar, ataşmanların kullanılamaz hale gelmesi, kontrol elemanlarının tahribi gibi dönülmez problemler yaratır.

Donmanın ortadan kaldırılması için en kolay uygulamalardan en yaygın olanı antifriz ilavesidir.

Antifrizler glikol esalı olup içinde monoetilen glikol veya propylene glikol  ve uygun korozyon önleyiciler bulundururlar.

Deser Kimya Alman kimya devi Basf SE’nin distribitörü olarak endüstriyel donma önleyici GlytherminTM ‘ i ithal etmektedir.

Basf SE dünyanın en büyük glikol üreticilerinden biri olup kendi geliştirdiği formülasyonla ürettiği antifrizler üstün özellikler sahiptir.

Antifrizden beklenen iki özellikten birisi olan donmayı önlemeyi glikoller yapmaktadır. Web sitemizde broşürler arasında bulacağınız GlytherminTM broşürünü incelemenizi öneriyoruz.

Antifriz miktarı seçilirken hedeflenen koruma sıcaklığı ve sistem hacmi çok önemlidir. Örneğin  donma noktası -9OC alındığında %20 GlytherminTM yeterli olurken; - 25OC ta %40 GlytherminTM ihyiyaca cevap vermektedir. Yetmektedir. Tabii ki bu miktarlar hacmen verilmiştir, yani toplam hacim toplam miktarın belirlenmesinde bilinmesi gereken en önemli parametrelerden birisidir.

GlytherminTM ‘in asıl üstünlüğü korozyon önlemede ortaya çıkmaktadır. Donmayı önleyen glikoller aynı zamanda aşırı koroziftirler. Yalnız başlarına kullanıldıklarında korozyonla geri dönülmez hasarlar meydana getirmektedirler. GlytherminTM içerdiği çevreci nitrit içermeyen korozyon önleyicilerle; ASTM standartlarında yapılmış testlerde yanına yaklaşılman korozyon önleme özelliklerine sahiptir. Bununla ilgili teknik dokümanı Deser Kimya mühendislerinden edinebilirsiniz.

GlytherminTM  ilave edilmiş sistemler sizlere uzun yıllar donma ve korozyon yönünden güvenle hizmet edecektir.

Su şartlandırma uzmanı Deser Kimya konusunda uzman mühendis ve teknik personeli ile size bir telefon kadar yakın. Lütfen arayınız. “Türkay (Kasım2017)”