TR |  EN |  RU |  AR
Neden Su Arıtıyoruz
September 19, 2017, 10:18 am
Detaylar

Dünyanın en iyi çözücülerinden biri olan su geçtiği ortamlardan birşeyleri çözer ve üzerine alır. O kadarki saf su olduğu rivayet edilen yağmur suları bile havadan geçerken gazları içinde çözer ve safsızlığını yitirir.

 

Kaynağında bile saf olmadığını bildiğimiz su herhangi bir yolla taşınırken de  boruların, tankerlerin  yada kaplarında malzemesini çözer ve üzerine alır.

 

Eldeki su kullanılmak istenen yere göre İçme suyu, Yumuşak su, RO suyu, Deiyonize su ”Demineralize su” , Özel mineralli su yada Ultra saf su olarak çeşitli teknolojik aletler ve yöntemler vasıtası ile  su arıtılarak hazırlanır.

 

Su arıtmada ana iki kriter vardır.

1.Varolan ham suyun yapısı

2.İstenilen su karekteri

 

Bu kriterler belirlenmeden ve ihtiyaç miktarı yani debi belirlenmeden hiçbir proje yapılamaz. Örneğin bir soğutma kulesinin ihtiyacı Filtrelenmiş bir ham su iken, Orta ve düşük basınçlı bir buhar kazanında yumuşak su, yüksek basınçlı bir buhar kazanında demineralize su gereklidir. İçme suyu hazırlarken insanda problem yaratacak kimyasal bileşiklerin temizlenmesi ve duysal olarak keyif verecek bir su ön planda iken; bir laboratuvar da ultra saf su üretilmesi ihtiyaçtır.

 

Su hazırlamak bir terzi hassasiyeti gerektirir. Aynı zamanda doğru su kompozisyonunu doğru projelendirme doğru uygulama ve en ekonomik şartlarda yerine getirmelisiniz..

 

İşletme ve kullanma anında Arıtılmış suyun doğru kompozisyonda arıtmaya devam edilip edilmediğide sürekli kontrol edilmelidir. Eğer sistem istenen gibi üretim yapmıyorsa mutlaka uzman mühendis ve teknisyenlerce müdahale edilerek düzeltilmelidir.