TR |  EN |  RU |  AR
Buhar Kazanı Kimyasalları
February 20, 2018, 4:54 pm
Detaylar

Günümüzde birçok endüstriyel kurum ve sanayi tesisinde buhar kazanları ısı kaynağı olarak kullanılmaktadır. Buhar kolay elde edilmesi ve kendi basıncı ile istenilen iş noktasına ısı kaynağı olarak sevk edilebilmesi nedeni ile ihtiyaç duyulan endüstriyel işletmelerde, çamaşırhanelerde, büyük yemek fabrikalarında vb. yerlerde nerede ise rakipsizdir. Çok farklı büyüklüklerde olmakla beraber buhar kazanları oldukça işlevsel bir görevi yerine getirmektedir.

Buhar kazanlarının buhar oluşturabilmesi için önceden su tasviye işlemine tutulmuş su kullanılır. Fakat kullanılmakta olan su zaman içerisinde kazanın metal yapısına zarar verebilmekte, özellikle suyun içerisinde bulunan mineral bileşiklerinin kazanın çeperlerine yapışması ile oluşan kışır ”scale” ve çeşitli şekillerde suyun kazan metali ile elektron alış verişi ile kimyasal reaksiyonlara girmesi kazanların ömrünü kısaltabilmektedir. Böylece buhar kazanlarında kireç, korozyon oluşmaktadır ki bu sistemin stabil ve güvenli  bir şekilde çalışmasına da büyük bir engeldir. Ayrıca kireç ve kirlilikler ısı transferlerini de etkilediğinden buhar üretilmesinde yüksek maliyetlere sebep olmaktadır. Bu durumda firmamızın üretmiş olduğu buhar kazan kimyasalları devreye girerek minimum maliyet, maksimum verimde çalışma sağlamaktadır.

En Güvenilir Buhar Kazan Kimyasalları

Deser Kimya mühendislerinin gözetiminde ISO 9001:2015 kalite güvence sistemi ile üretimi ile gerçekleştirmekte olduğu, hammadde itibarıyla Avrupa ve Amerika menşeli olan buhar kazan kimyasalları ile her türlü sanayi tesisinde, endüstriyel kurumda çözüm sağlamaktadır.

Buhar kazanı şartlandırmasında kullanılan kimyasal formülasyonu ve verdiğimiz düzenli servis hizmeti işlemin kusursuz gerçekleşmesinde can alıcı nokta olup en son teknolojik gelişmeler kimyasallarımıza yansıtılmıştır. Düşük ve orta basınçlarda kullanılan buhar kazanı kimyasallarımız dipersant, fosfonat ve aminlerden oluşan kokteyl şeklindedir. Sadece gıda işletmelerinde kullanılan kimyasallarımızda kimyasallarımız buhar hattına geçemez özelliktedir.

Firmamızın üretim konseptinde BOİLER STAR serisi buhar kazanları ve jeneratörleri için kışır, çamur ve korozyon önleyici kimyasallar kullanılmaktadır. Bu grupta OXOFF serisi buhar kondens hatlarında da oksijen ve karbondioksitin sebep olmuş olduğu korozyonun önüne geçebilmek için en nitelikli kimyasal ürünler devreye girmektedir. Böylece buhar kazan suyu şartlandırma kimyasallarının tamamında kirece ve korozyona karşı sisteme zarar vermeden temizlik gerçekleştirilebilmektedir. Bu önleme sistemi sayesinde kazanların ömrü uzarken kondens hatları da istenen seviyede çalışma için uygun hale getirilmektedir. Ayrıca asidik olmayan kireç çözücü kimyasallar ile sistem duruşa geçmeden kirlilikler bertaraf edilebilmektedir.

Buhar Kazan Kimyasalları ve Mühendislik Hizmetleri

Dozlama için ileri teknoloji dozaj sistemleri (dozaj pompaları) ve gerektiğinde analizör ile yönlenen otomasyon sistemleri yardımı ile optimal oranlar yakalanabilmektedir. Sistemlerin projelendirilmesi, kurulumu, kalibrasyonu şirketimiz tarafından sağlanmaktadır. Hizmet sunmakta olduğumuz bütün firmaların talepleri doğrultusunda eğitim seminerleri vererek kimyasalların ne şekilde kullanacağı hakkında bilgilendirme yapabilmekteyiz. Ayrıca sürekli olarak ortaya koymuş olduğumuz servis hizmetiyle endüstriyel tesisler ve sanayi kurumlarının işlerini kolaylaştırabilmekteyiz. Buhar kazan kimyasalları en ekonomik fiyatlarla müşterilerimize sunulurken talep eden müşterilere numune alma ve raporlandırma gibi hizmetler de ek olarak sunulabilmektedir.