TR |  EN |  RU |  AR
Endüstriyel Kazan Yıkama
February 1, 2018, 3:45 pm
Detaylar

Endüstriyel anlamda kullanılmakta olan birçok önemli aparat bulunmaktadır ki bunların temizlik işlemleri ancak firmamızın sunmuş olduğu kaliteli uygulamalarla gerçekleştirilebilmektedir. Bunlardan  buhar ve sıcak su kazanları ve devreleri önemli bir yer tutmaktadır.

Amatörce kesinlikle temizlenemeyecek olan endüstriyel kazanlar otomasyon sistemli olarak üretmiş olduğumuz  Deser Kimya’ya özel makineler ve kimyasallar sayesinde yerinde pH, iletkenlik gibi parametreleri online olarak izlenerek temizlenebilmektedir.

Kazan Yıkama Sistemi Nasıl Çalışır?

En modern uygulamaların Entegre edilmiş olduğu firmamızın bünyesinde üretmiş olduğumuz kazan yıkama sistemleri teknik  ekibimiz tarafından kurulmaktadır. Böylece istenen kazanların  kimyasal uygulamalara hazır hale getirilir.

Endüstriyel kazanlarda suda bulunan safsızlıklar scale yada kireç denilen yapıları oluşturmakta olup her su kaynağında bulunan suyun içinde bulunan mineraller farklı olduğundan her işletmede oluşan scale de farklı olmaktadır. Deser kimya labratuvar teknisyenlerince incelenen scale numunesinin temizlenmesi için bir proğram belirlenir.

Bu programda seçilen kimyasallar çok önemlidir. Kimyasaldan beklenen  temizliği yaparken sistemde bulunan metallere zarar vermemektir. Seçilen kimyasallar inhibitörlü olarak tarafımızdan üretilmektedir.

Kazanların yıkanması sırasında kullanılacak olan kimyasalların uygulaması ve proğramı  mühendislerimizin belirlemiş olduğu sürekli  ölçümlerle gerçekleştirilmektedir. Kazanın ısıtma  alanı, büyüklüğü, içerisinde bulundurulan madde ve yapısı, kalınlığı  temizlik işlemlerinin ne şekilde gerçekleşeceğini belirlemektedir. Buhar ve sıcak su kazanlarının kireçlenmesi ile yakıt tüketimini arttırır. İleri kirlilikte yeterli buhar oluşumu sağlanamayacağı  gibi özellikle buhar kazanlarında tehlikeli çalışma şartları da doğurmaktadır. Basınç ile birlikte sistemdeki kirlikler emniyet ventlerini tıkayabilir. Bu sebeple periyodik olarak kontrol edilmeli, kirlilik var ise yıkama sonrası bir arıtma ve kimyasal şartlandırma ile optimal koşullarda çalıştırılmalıdır.

En Hızlı Kazan Yıkama Uygulamaları

Kurulum aşamasından teknik detaylara kadar her noktada devreye girmekte olan mühendislerimiz sayesinde en büyük tesislere dahi uygulayabildiğimiz kazan yıkama sistemlerinde teknolojik bir altyapı kullanılmaktadır. Sarfiyat noktasında ekstra giderlerin devre dışı kaldığı, geri dönüşüm sisteminin bünyesinde bulunduğu kazan yıkama aparatları da Flushing ve Pickling uygulamalarında devreye girmektedir. Böylece kazanlarda korozyonun önüne geçilerek çok daha uzun bir kullanım ortaya çıkartılmaktadır. Böylece Amerika ve Avrupa menşeli olan ham maddeler ile birlikte tesislerinizdeki kazanlar istenen kalitede temizlenirken uzun bir kullanım ömrü de ortaya çıkacaktır.

Koruma Proğramı

Temizlenmiş endüsriyel  buhar kazanları yada sıcak su kazanlarında  temizlik sonrası koruma proğramı çok önemli olup bunula ilgili olarak Deser kimya 1986 yılından beri hizmet vermekte, ileri teknojileri takip ve uygulamada  öncü firmadır.