TR |  EN |  RU |  AR
Gri Su arıtma Sistemleri
January 29, 2018, 4:13 pm
Detaylar

Dünyanın doğal kaynaklarının tükenmeye yüz tuttuğu günümüzde su insanın yaşam unsuru olarak ön plana çıkmaktadır. Su tasarrufunda bir suyun bir kereden fazla kullanımı ön e çıkmaktadır.Bu sebeple en modern uygulamalar içerisinde yer alan atık su sistemlerinin arasında bulunan gri su sistemleri oldukça önemli bir yerde durmaktadır. Evsel atıkların içerisinde duş, banyo, lavabo, çamaşır ve bulaşık makinelerinden gelmekte olan sulara gri su denmektedir. Siyah suya göre kullanım alanı çok daha geniş olan gri su, evsel atıkların tam yüzde 75'lik payını oluşturmaktadır. Böylece Deşer Kimyanın kurmuş olduğu gri su sistemleri sayesinde evsel atık suların %40 ile 80 arasında değişen miktarlarda tasarrufunun yapılması mümkün olmaktadır.

Gri Su Sistemleri ve Arıtma İşlemi

Firmamız en modern uygulamaları içerisinde yer alan gri su sistemi konsepti istenen her türlü yaşam alanında uygulanabilmektedir. Gri su kıl tutucu filtreler ve diğer ekipmanlar ile önce suyun içindeki fiziksel kirliliği yaratan  maddeler arındırılmaktadır. Filtreden geçen su, havalandırma işlemine tabi tutularak oksijen bakımından zenginleştirilmektedir.  Sistemde bulunan dost bakteriler suda bulunan kirleticileri parçalamakta ve arıtılmasını sağlamaktadır.  Bu biyolojik arıtma işlemleri suyun kalitesinin artırılması için uygulanmaktadır. Bu işlemin ardından ultrafiltrasyon sistemi ile geçiş aralığı 0,04 Mikron olan modüllerinden su geçirilerek bakteri ve patojen arıtmasına tabi tutulmaktadır. MBR modüllerinde arıtılmış olan su daha sonra temiz su deposuna alınıp Ph kontrolü ve birlikte  klorlama ile dezenfeksiyon sağlanmaktadır. . Tüm bu işlemlerden sonra gri su kullanıma hazır hale gelmektedir. Yani kullanım suyunun % 40 – 80 i tekrar kullanıma sunulmaktadır.

Gri Su Sistemleri ve Kullanım Alanları

Tamamen mühendis ve teknik elemanlardan  oluşan teknik kadromuzun garantili bir şekilde kurmuş olduğumuz gri su sistemleri sayesinde elde edilen temiz su birçok yerde kullanılabilmektedir. Özellikle süs havuzlarında, çamaşır ve bulaşık yıkama işlemlerinde, bahçe sulamasında, araç yıkama firmalarında, temizlik işlemlerinde, rezervuar ve soğutma kulesi beslenmelerinde elde edilen temiz su tercih edilmektedir.  Uygulamalarda özellikle rezervuarların beslenmesi pratik olarak kullanım kolaylığı getirmektedir.

Deser Kimya gri su sistemleri kurulumunu yapıp periyodik bakımlarını da teknik bir ekip ile gerçekleştirmektedir. Yedek parça temininde orijinal unsurlar devreye girerken raporlama uygulamaları da tüm ürün kullanıcılarımıza sunulabilmektedir.