TR |  EN |  RU |  AR
Isıtma ve Soğutma Sistemleri İçin Kapalı Devre Kimyasalları
February 20, 2018, 2:27 pm
Detaylar

Birçok Endüstriyel işletmelerde, AVM ler ve binalarda ısıtma ve soğutma sistemleri bulunmaktadır. Günümüz iklim koşulları ve çalışma şartları düşünülerek genellikle kapalı devre primer veya sekonder olarak olarak Entegre edilmekte olan ısıtma ve soğutma sistemlerinin birtakım problemleri zaman içerisinde ortaya çıkmaktadır. Özellikle sistemin içerisinde yer almakta olan su kaynaklı meydana gelen korozyon, çamur, mikrobiyolojik oluşumlar gibi kirletici ve scale yapıcılar sisteme, sistem performasına zarar vermektedir. Böylece zamanla sistemin istenen seviyede çalışması yani ısıtma yada soğutma performansının  düşmesi ile beraber sistemin çalışması daha yüksek işletme maliyetlerine neden olmaktadır.

Yukarıda yaşananların olmaması için  Deser Kimyanın formüle ettiği ve ürettiği DSR CLOSER serisi kimyasallar; kapalı devre ısıtma ve soğutma sistemlerinde yıllardan beri güvenle kullanılmaktadır Böylece sistem stabil bir şekilde çalışırken hiçbir şekilde mekanik arızalar da meydana gelmemektedir.

Uzun Ömürlü Sistemler İçin Kapalı Devre Kimyasalları

Maliyet olarak son derece düşük olan ve oldukça kaliteli bir şekilde mühendislerimiz kontrolünde ISO9001:2015 kalite güvence sisteminde Deser Kimya  tarafından üretilen kapalı devre kimyasalları çok hassas ölçeklerle belirlenmelidir. Her sisteme farklı şekillerde uygulanması gereken kimyasalların miktar ve uygulama şekilleri tamamen uzmanlık alanı olduğundan dolayı firmamızın teknik kadrosu bu konuda yetkin ve deneyimlidirler. Böylece DSR CLOSER serisi kapalı sıcak ve soğuk sistemlerde kullanılan kimyasallar korozyon ve çamurlaşmayı önlemektedir. Ayrıca Cool Star biocid serisi kapalı devre ısıtma ve soğutma sistemlerinde biyolojik aktivite önleyici kimyasallar da oldukça önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Böylece su kaynaklı meydana gelmekte olan bütün korozyon, birikinti, kireçlenme gibi durumların önüne geçilmektedir.

 DSR CLOSER serisi kimyasallar yapılarına bağlı olarak;

A - Molibdat bazlı

B – Nitrit bazlı

C – Fosfanat bazlı

D -  Amin bazlı olarak üretilmekte sistem ve su özellikleri değerlendirildikten sonra uygulamaya geçilmektedir.

Kapalı Devre Kimyasalları ve Güvenli Kullanım

Firmamızla iletişime geçildiğinde endüstriyel tesisler ve binalarda bulunan  kapalı devre sistemler için kimyasallar şartlandırmalara uygun bir şekilde firmamızda görev yapan mühendisler tarafından seçilmekte ön şartlandırma gereksinimleri kontrol edilmekte gerektiğinde Deser Kimya tarafından kurulacak gerektiğinde dozajlama teknik ekibimiz tarafından yapılmaktadır. Böylece oluşturulmuş plan ile  kapalı devre kimyasalları ile sisteminiz sorunsuz bir şekilde 7 gün 24 saat boyunca size hizmet vermeye devam edebilecektir.