TR |  EN |  RU |  AR
Su Otomasyon Sistemleri
January 19, 2018, 5:47 pm
Detaylar

Bilindiği üzere artık manuel kontrol edilen sistemler artık insan kontrolünden çıkartılmakta ve elektronik olarak kontrol edilebilen sistemlerle yer değiştirmektedir. Bu trendden su da nasibini almış olup ppm seviyesinden yani milyonda birden küçük konsantrasyonların kontrol ve yönetilmesinde otomasyonlar çok önemli olmuştur.

Yaşam kaynağımız olan suyun çok daha kaliteli ve hijyenik şartlarda kullanılabilmesi, tüketilebilmesi ve çeşitli amaçlarla değerlendirilebilmesi için mutlaka kaliteli ve güvenilir su otomasyon sistemleri tertibatlarına ve ekipmanlarını ihtiyaç vardır. İnsan nüfusunun artışına bağlı olarak şehir hayatında çok farklı noktalarda su depolanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda sitelerin depoları; okul, yurt, kışla gibi yerlerde kullanılan içme su depoları, yüzme ve süs havuzlarında depolanmakta olan sular ve daha pek çok yerde kullanılmak durumunda olan su unsurunun istenen değerlerde olabilmesi için mutlaka depolama alanlarında iyi bir otomasyon sisteminin bulunması gerekmektedir.

Geçmişte personel ve el yordamıyla yapılmakta olan işlemler günümüzde modern teknolojiler ve akıllı sistemlerle su otomasyon sistemleri konseptine dönüşmüş durumdadır. Burada kullanılan kimyasalların fazlasının insanı zehirleyebileceği ve kullanım esnasında deri, göz ve solunum üzerinde tehlikelere neden olacağı unutulmamalıdır.

 

Su Otomasyon Sistemleri ve Çeşitleri

 

Firmamız 1986 yılından beri  her türlü yüzme havuzu, su şartlandırma, su depoları, soğutma kuleleri alanında farklı çözümler üreterek suyun kalitesini muhafaza etmektedir.

Oluşturulmuş olan su otomasyon sistemleri içerisinde havuz kimyasalları otomasyon sistemi ayrı bir yerde bulunmaktadır. Çünkü havuz sistemlerinin dezenfeksiyonu ayrı bir hassasiyet göstermekte; güneşin durumu, suyun sıcaklığı, ilave edilen suyun kalitesi ve havuza giren kişi sayısı havuz suyu parametrelerini değiştirmektedir.  Gerek yüzme gerekse süs havuzlarında kullanılan sistem sayesinde suyun sürekli olarak pH, mV ve  klor parametreleri ölçülmekte, dijital ölçüm cihazları sayesinde sıfır hata payıyla suyun istenen değerlerde olması sağlanmaktadır.

Firmamız 1998 yılında Türkiye’de bir ilk olarak Ankara da bulunan rulman fabrikasında küçük ve orta ölçekli soğutma kulelerinde kule otomasyonu uygulamış ve yıllarca bu konuda tek firma olmuştur. Farklı bir uygulama olarak öne çıkan soğutma kulesi otomasyon sistemlerinde de pH ve iletkenlik ölçümleri yapılmaktadır. Ayrıca pislik tutucu filtreleri ile elektrot hücresi de bu sistemin içerisine Entegre edilmiş durumdadır. Sistem ilave edilecek kimyasalları ve yapılacak blöflere karar vermekte ve gerçekleştirmektedir. Her zaman sorunsuz bir işletme şartı oluşturulmaktadır.

 İçme ve kullanma suyunun dezenfeksiyonunda kullanılan klor miktarının azlığı ve ortamdan kendiliğinden uzaklaşması nedeni ile sürekli kontrol edilerek hassas bir şekilde dozlama gerektirmektedir.  Klor fazlasının insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri zaten herkes tarafından bilinmektedir. Klorlama otomasyon sistemleri çok hassas uygulamalar olarak küçük su depolarından en büyük tesislere kadar  firmamız tarafından kolayca ve güvenlik şartlarına uygun olarak  kurulabilmektedir.

Ayrıca kapalı devre dozlama otomasyon sistemleri de oldukça hassas ölçümler ile birlikte istenen dozajlarda  ilave edilen suya bağlı  olarak kimyasalların suya karıştırılmasına imkân tanımaktadır.

 

Su Otomasyon Sistemleri ve Avantajları

Firmamızın sunmuş olduğu kaliteli su otomasyon sistemleri tamamen teknoloji tabanlı olarak çalışmaktadır. Akıllı sistem formatında kurulmuş olan tüm uygulamalarda sürekli olarak raporlandırma hizmeti, istenildiğinde online veri transferi ve depolanması  çözüm olarak sunulabilmektedir. Ayrıca çeşitli noktalarda yapacak olduğumuz tavsiyeler neticesinde suyun kalitesinin ve güvenliğinin artırılması için gayret gösterilmektedir. İhtiyaç duyulduğu her an 7 gün 24 saat konsepti ile hizmet vermekte olan firmamız servis desteği ile birlikte numune alma ve yedek parça temini de sağlayabilmektedir.