TR |  EN |  RU |  AR
Yeni Bina Teknolojilerinde Kat İstasyonları ve Flushing & Pickling
October 25, 2017, 2:30 pm
Detaylar

Bilindiği üzere ülkemizde son yıllarda yapılan özellikli binalarda sıcak su, kalorifer ısıtma suyu, soğutma suyu merkezi sistemden dairelerin kullanımı için kat istasyonlarına gelmekte ve kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır. Daha sonra ücretlendirme adaleti için kalorimetreden alınan değer fiyatlandırılarak kat maliklerinden tahsil edilmektedir.

Konvansiyonel sistemlere göre istasyonda dağıtıcı vana, eşanjör, termostatik ısı kontrol vanası, fark basınç kontrol cihazı, kullanım suyu limitleme valfi, regülatör, kalorimetre gibi ataşmanlar bulunmaktadır. Geleneksel sistemlerde geniş olan su geçiş kesitleri daha küçük kesitlerden geçmekte ayrıca ısı ile ilgili sensörler de hassasiyet göstermektedir.

Yukarıda açıklanan “kat istasyonu” binanın genel ısıtıcı siteminden gelen suyu kullanmaktadır.

Binanın ana şaftında  yada kat istasyonlarına bağlanan borular imalat ve stoklama esnasında yağlar, tozlar, demiroksit bileşikleri ile kirlenmektedir.  Üstelik sistem devreye gerekli koruma su şartları oluşturulmadan alınırsa sistemde oluşan su safsızlık bileşikleri ile beraber ısı transferinin gerçekleşememesi, sensörlerin yanlış okuması, eşanjör tıkanıklığı gibi problemler yaşanmaktadır.

DESER KİMYA  kendine ait uzun yıllar tecrübelerine dayalı flusing & pickling  sistemi için oluşutduğu know-how; kat istasyonlarının işletme esnasında sistemdeki boru ve diğer ataşmanlardan gelen kirlilik ve suya dayalı problemleri ortadan kaldırmaktadır.

Sistem işlem sonrası en uygun kimyasal korumaya alınmakta  ve Deser Kimya mühendislerince belirli peryotlarda izlemeye alınmaktadır.

Problemsiz kat istasyonu işletmeciliği için olmazsa olmaz; flushing & picking işlemlerinde projelendirme ve uygulamalarında görüşmek üzere.